All-In groepsuitje genieten op het water vanuit Kampen

Bij deze zeilmiddag is inbegrepen:

  • Huur schip voor 3 uur
  • Ontvangst met lunch
  • Palaver
  • Schippersborrel met verse haring
  • Borrelhapjes
  • BBQ of visbakken
  • Onbeperkt consumpties
  • Servicekosten

ALL-IN Prijs: € 99,95 p.p. exclusief btw.
Minimum aantal personen: 12.

De prijs van deze Zeilmiddag is geldig tot en met 31 december 2020.

De Middag van de Harderwijkerbank

De zeilmiddag van de Harderwijkerbank is aan boord van een botter genieten van een mooie middag en genieten van de rust op het water. U geniet van de vergezichten over het IJsselmeer, maar u mag natuurlijk ook meehelpen zeilen.

Een geweldig groepsuitje voor jong en oud.

De legende

“De huidige Botter BU 89 werd gebouwd in 1907 te Huizen, in opdracht van mevr. L Westland-Bout en onder nummer HZ 102 in de vaart genomen. Rond 1918 werd het schip verkocht aan Wouter Klaassen, één van de beste Harderwijker vissers. Over hem werd gezegd: ‘als alle Harderwijker vissers in de haven zijn is Saul nog op zee’. De bijnaam Saul kreeg hij doordat hij op een dag achter een andere visser aan ging die ‘s middags een beste vracht had gelost. Die visser zag dat hij ‘s middags werd gevolgd en sprak de volgende woorden: ‘Saul, Saul, waarom volgt gij mij’? (zie Leviticus).”

Het programma

13.00 uur: Ontvangst in Kampen met een eenvoudige lunch
13.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen
13.45 uur: Afvaart: de zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen
14.00 uur: Schippersborrel met verse Haring
15.00 uur: Borrelhapjes

Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.

16.45 uur: Aankomst in de haven van Kampen
17.00 uur: Begin van het barbecue in een restaurant en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven
19.00 uur: Einde arrangement

10.0/10 1 review

Reviews van gasten

Anoniem

Met partner

10

Uitstekend verzorgd en goed georganiseerd. Wij hebben een geweldige dag gehad!! Bedankt.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Zeil Aanbieding informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Zeil Aanbieding en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Zeil Aanbieding maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.