Middagje Zeilen op een klipper uit Muiden of Amsterdam

Bij de zeilmiddag is inbegrepen:

  • Beschreven programma
  • Scheepshuur
  • BTW
  • Catering
  • 3 drankjes

Prijs: vanaf € 65.00 p.p. op basis van 50 personen.
Dit zeilarrangement is al te boeken vanaf 15 personen.
Staffel prijzen:
15 t/m 19 personen € 131.00 p.p.
20 t/m 24 personen € 107.00 p.p.
25 t/m 29 personen € 93.00 p.p.
30 t/m 34 personen € 84.00 p.p.
35 t/m 39 personen € 77.00 p.p.
40 t/m 44 personen € 72.00 p.p.

45 t/m 49 personen € 68.00 p.p.
50 € 65.00 p.p.

Uitbreidingen:

  • Breng een bezoek aan Pampus of het Muiderslot.
  • Beginnen met een lunch op het water.

De prijzen van deze Zeildag zijn geldig tot en met 31 december 2019.

Middagzeiltocht met klipper vanuit Muiden

Een middag zeilen met een prachtige klipper. Vertrek vanuit Amsterdam of vestingstad Muiden en waai lekker uit op het weidse IJsselmeer. Aan het eind van de vaartocht gaat het schip voor anker en kunt u genieten van een heerlijke barbecue. Nodig familie, vrienden of collega's uit om eens zo'n heerlijk middag en avond op het water samen te beleven!

Heerlijk middagje zeilen met familie en vrienden

15.30 Ontvangst aan boord door de bemanning met een drankje en een borrelhapje. Aansluitend vertrek uit Muiden richting het IJsselmeer; U hijst de zeilen onder toeziend oog van de bemanning. Het schip laat zich makkelijk zeilen, overstag gaan, oploeven en afvallen, u kunt zelfs aan het roer staan als u wilt. 18.00 De zeilen worden gestreken het schip gaat voor anker. U kunt genieten van een heerlijke barbecue. Na de koffie gaan we weer terug naar de haven. 19.30 U bent weer terug in de haven van Muiden.

Bijzonder zeilschip helemaal van deze tijd

De klipper is in 2007 geheel opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd, comfortabel en stijlvol. Het schip is nu geschikt voor maximaal 50 personen. Bar aanwezig. Muiden ligt 15 km van Amsterdam aan de snelweg A1 en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kan op 3 minuten lopen van de boot.

Onze partner

Algemeen

Een dagje zeilen of een avondvaart maken met een zeilklipper op het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het oude forteiland Pampus. U vaart af vanuit Amsterdam of vestingstad Muiden en beleeft een super zeildag of zeilavond.

Het schip

Dit schip is in 1900 in Deest aan de Waal gebouwd als zeilend vrachtschip. Tegenwoordig zeilt het met passagiers op Markermeer en IJsselmeer.
Het schip wordt verhuurd met bemanning, u hoeft dus niet zelf te kunnen zeilen. De gasten die dit willen kunnen natuurlijk wel meehelpen aan boord. Het schip zeilt makkelijk en alle zeilen worden nog met de hand gehesen en ook bij het overstag gaan, het sturen en het navigeren is soms hulp nodig. Het is een stabiel schip dat niet zo snel scheef gaat. Zeeziekte komt dan ook zelden voor aan boord.

Interieur

Het vroegere vrachtruim van het schip is nu een comfortabele en sfeervolle ruimte met veel daglicht. Er is een kompleet ingerichte keuken met een groot horecafornuis, een oven, een goed uitgeruste bar en een ruim buffet. Daarnaast zijn er diverse zithoeken met comfortabele banken en stoelen. Er is een goede geluidsinstallatie met microfoon, beamer met scherm en een CD/DVD/MP3. Het schip is centraal verwarmd, heeft 2 ingangen en 2 wc’s.

Aan dek is voldoende ruimte om rustig te zitten. Er zijn bankjes, maar er is ook genoeg plaats op de houten luikenkap waar men in de zon kan zitten en genieten van het uitzicht en de ruimte op het water.

Vaargebied

Afvaarthaven van het schip is de oude en zeer sfeervolle vestingstad Muiden. Als we Muiden uitvaren komen we eerst door de oude zeesluis, daarna langs het Muiderslot en vervolgens langs het jacht van koningin Beatrix, de Groene Draeck. Voor en na de vaartocht biedt Muiden u een leuke verzameling cafés en restaurants zodat u de dag gepast kunt afsluiten.

Vanuit de thuishaven Muiden zijn, afhankelijk van de wind, in één dag Hoorn, Enkhuizen, Edam, Monnickendan, Volendam, Amsterdam, Lelystad of Marken te bezeilen.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Zeil Aanbieding informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Zeil Aanbieding en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Zeil Aanbieding maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.